- írta: Peitli Csilla
Egy könnyed gyors kacsamell, pici ázsiai beütéssel. Ízletes és szaftos, mégis könnyű fogás ebben a meleg őszi időben.
Rosé kacsamell szójás narancsos mártásban grillzöldségekkel Broil King gázgrillen
írta: Billege Andras
Hozzávalók:
- 2 db Bőrös kacsamell
- 2 db tv paprika
- 1 db cukkini
- 1 db padlizsán
- 1 db lilahagyma
- 8 db koktél paradicsom
- 3 db narancs leve
- 1 dl szójaszósz
- 1 dl fehérbor
- 1 db Chili (piros)
- 20 g kukoricakeményítő
- 50 g Peter Zeitler La Provance fűszerkeverék
- 30 g Peter Zeitler Louisiana mix rub
Elkészítés:
A gázgrill egyik rácsának helyére öntöttvas lapot teszek és begyújtom alatta a gázégőt maximális teljesítményre, majd stabilizálom a hőfokot 150 foknál.
A kacsamellek bőrös felét bekockázom, vigyázva, hogy csak a bőrt vágjam be, a húst ne. Befűszerezem a Louisana mix rubbal, majd a grill melegen tartó rácsán sütni kezdem. Nagyjából 10-12 percet sül ezen a hőfokon. Közben a grill oldalégőjén egy nyeles gyorsforralóban a narancslevet, szójaszószt és a bort elkezdem melegíteni, majd hozzá adom a karikára vágott chilit és a felére visszaredukálom. Majd hideg vízben elkevert keményítővel besűrítem.
Közben a zöldségeket felvágom, kevés olíva olajat adok, hozzá és a La, Provence rubbal befűszerezem, majd a forró vaslapon megsütöm. Akkor jó, ha szép pirult színt kap, de az állaga roppanós marad.
Amikor a 10-12 perc letelt, a kacsát az öntöttvas lapon körbepirítom, hogy a bőre szép aranybarna és ropogós legyen.