A marhahúson túl is van élet a burgerek világában. Csirke, bárány, kenguru vagy éppen most sertés. Bátrabb fűszerezéssel mennyei lesz a végeredmény.

Sertés burger fűszeresen

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 3

Sertés burger fűszeresen

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 700 g darált sertéshús
  • 2 db hagyma
  • 2 ek worchester szósz
  • 60 g mustár
  • 60 g ketchup
  • 60 g majonéz
  • 1 db csemegeuborka
  • 1 ek olaj
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  2. Vágjuk apróra a hagymát és az uborkát.
  3. Az uborkát keverjük össze a majonézzel, mustárral és ketchuppel, majd adjuk hozzá a felvágott hagyma egy harmadát. Tegyük félre tálalásig.
  4. A darált húst dolgozzuk a maradék hagymával, a Worchester szósszal és ízesítsük sóval, borssal.
  5. Formáljunk a húsból négy pogácsát és az enyhén beolajozott sütőlapra mehetnek is fel sülni.
  6. Oldalanként 5-6 perc alatt süssük készre a húst.
  7. A majonézes szósszal lekent zsemlékre tegyünk egy szelet húst, zöld salátát és már tálalható is a finom vacsora.