- írta: Peitli Csilla
Bemutatjuk a tökéletes füstölt előételt - a kolbászból, szalonnából és krémes, fűszeres sajttöltelékből álló, íz gazdag falatok, amelyeket egy csöppnyi BBQ-szósszal bolondítunk meg. Igazi ízbomba!
BBQ sertés falatkák
írta: Bácsalmási Katalin
Hozzávalók:
- 2 evőkanál BBQ szósz
- 2 evőkanál BBQ száraz pác
- 1 pár sütnivaló kolbász
- 1 db jalapeno paprika (kockázva, magozva)
- 1 csésze reszelt sajt
- 1 doboz/tömlő krémsajt
- 1 csomag szeletelt bacon
- fogpiszkáló
Elkészítés:
1. Karikázza fel a kolbászt kb 1,5 cm vastag karikákra. Felezze el a baconszeleteket. Tekerjen egy fél szelet szalonnát minden egyes kolbász köré, és egy fogpiszkálóval rögzítse, hogy egy kis „csészét” hozzon létre.
2. Egy közepes tálban keverje össze a krémsajtot, a reszelt sajtot, a felkockázott jalapenót és a BBQ szárazpácot. Keverje össze, amíg jól összeáll, és tegye át egy cipzáras zacskóba. Vágja le a zacskó egyik sarkát, hogy könnyedén ki tudja nyomni a tölteléket a kolbászos csészébe.
3. Töltse a krémsajtos tölteléket minden egyes baconbe tekert kolbászos csészébe, amíg tele nem lesz. Szórja meg a falatkákat egy kis szárazpáccal és tegyen a tetejére egy-egy szelet jalapeño szeletet, ha kedveli a csípős ízeket.
4. Melegítse elő a Kamado Joe-t 135 °C-ra és készüljön indirekt füstölésre, melyhez használja a kedvenc füstölőfa típusát. Helyezze a falatkákat a grillre, és füstölje 60 percig, vagy amíg a szalonna ki nem olvad és ropogós nem lesz.
5. Kenjen egy kis BBQ-szószt minden falatkára és süsse őket további 5-10 percig, hogy a máz megpiruljon és egy kis színt kapjon.
6. Vegye le a falatkákat a grillről, hagyja kissé kihűlni és már tálalhatja is ezt az ellenállhatatlan előételt. Jó étvágyat!