A sertés szűz egy kiváló alapanyag, ha ízléses, finom és könnyű ételt szeretnénk készíteni. Gyorsan elkészül, mégis mindenki lenyűgöz elegáns megjelenése és fantasztikus íze

Citrusos szűz pesztós gombasalátával Kamado Chef grillen

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: 3

Citrusos szűz pesztós gombasalátával Kamado Chef grillen

írta: Billege Andras

Hozzávalók:

  • 3 db sertés szűz
  • 1 db citrom
  • 1 db narancs
  • 10 szál friss kakukkfű
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 10 dkg parmezán sajt
  • 10 dkg kesudió
  • 1.5 dl olívaolaj
  • 500 g gomba, kisfejű
  • 250 g shitake gomba
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

A sütést, a szűz pácolásával kezdem, amihez a citrusok lereszelt héját és a narancs levét elkeverem a zúzott fokhagymával, a kakukkfűvel, 0,5 dl olívaolajjal és a borssal. Nincs szükség hosszú pácolási időre, csak amíg a kamado eléri a megfelelő hőmérsékletet.

A kamadot indirekt sütésre szerelem fel a deflektorkövekkel és 120 fokra felfűtöm, boros hordó füstölőfával. Amikor a megfelelő hőmérsékletet eléri a gombákat és a szűzet a rácsra teszem kb 30 percig sütöm azokat. A szűz maghőmérséklete kb 55-58 fokos legyen.

Amíg a szűz és a gombák sülnek, a Thermomixben elkészítem a pestót. A kesudiót, a bazsalikomot, a fokhagymát és az olajat magas fokozaton 40 másodpercig aprítom. Sűrű pestót kell kélszíteni, a gomba levet fog engedni és ez a lé még ízesíteni és higítani fogja a pestót.

Amikor a szúz elérte a kívánt maghőmérsékletet, a deflektor köveket kiveszem és felfűtöm a kamadot 270-280 fokra és a szűzet direkt grillezéssel körbe pirítom.

Amíig a gombákat összeforgatom a pestóval, pihentetem a húst és csak ezután szeletelem fel és tálalom