A pácolás általában megelőzi a sütést, ám ebben a receptben fordítottunk egy kicsit a sorrenden. Izgalmas technika, izgalmas ízekkel.
Jalapenos sertés szelet
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 4 db csontos sertés borda
- 126 ml olívaolaj
- 2 kk koriander mag
- 60 ml almaecet
- 1 kk cukor
- 2 db jalapeno
- fél db fehér hagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- A hús szeleteket töröljük szárazra, sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk őket pihenni szobahőmérsékleten 30 percig.
- A koriander magokat pirítsuk meg szárazon 2 perc alatt.
- Amikor kicsit kihűltek, törjük össze őket, adjuk hozzá az ecetet, a cukrot és 120 ml olajat.
- Sózzuk, borsozzuk a pácot is, majd addig kevergessük, amíg a só és a cukor is feloldódik.
- A jalapenókat forgassuk meg egy evőkanál olajban és sózzuk, borsozzuk.
- A húst kenjük le a maradék olajjal és tegyük fel a jalapenot és a húst is a grillre.
- A paprikát sűrű forgatás mellett süssük 5 perc alatt puhára, a húst pedig két percenként forgatva süssük 8-12 percig, vastagságtól és preferenciától függően.
- A grillről levéve pihentessük a húst 10 percig, majd szórjuk ár a karikára vágott paprikát és öntsük rá a korábban készített pácot is.
- Így hagyjuk pihenni legalább 15 percig, de állhat akár 1 órát is a tálalás előtt.
- Ekkor a vékonyra szeletelt hagymát is szórjuk a hús tetejére.