Felejthetetlen ízek, porhanyós állag, igazi kerti grill hangulat várja, ha ezzel a recepttel próbálkozik.
Mázas, grillezett borda
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 2,7 kg sertés borda
- 260 g barna cukor
- 2 ek paprika
- 2 ek chili paprika
- 3 kk kömény
- 1 kk só
- 220 ml szójaszósz
- 160 ml ketchup
- 80 ml citromlé
- 1 cm gyömbér
Elkészítés:
Készítsük el a száraz pácot, amihez keverjünk össze 3 evőkanál barna cukrot a kétféle őrölt paprikával, a köménnyel és a sóval.
Ezt a száraz pácot dörzsöljük bele a bordába alaposan, és legalább fél órát hagyjuk állni.
A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
A pihenés után a bordákat csomagoljuk be alufóliába és szorosan zárjuk le a csomagot.
Tegyük fel a grillre távol a lángoktól, és süssük 1-1,5 órát.
Amíg sül a hús, addig csináljuk meg a mázat. Ehhez a maradék cukrot, a szójaszószt, a ketchupöt, a citromlét és az aprított gyömbért főzzük fel egy lábosban. Időnként kavarjuk meg, nehogy lekapjon. Forraljuk fel és tegyük félre.
A sütési idő lejárta után, óvatosan vegyük le a csomagot a grillről, bontsuk ki és kenjük le bőségesen a mázzal.
Süssük újabb 25-30 percig, amíg a máz rákaramellizálódik a húsra. Salátával vagy önmagában is tálalhatjuk.