Omlós szűzérmék ötborsos hagymamártással, roppanós zöldségekkel, baconos babrőzsével

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: 4

Omlós szűzérmék ötborsos hagymamártással, roppanós zöldségekkel, baconos babrőzsével

írta: SpaTrendOnline

Hozzávalók:

  • 80 g sertés szűz
  • 20 dkg cukkini
  • 20 dkg padlizsán
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 20 dkg lila hagyma
  • 12 dkg csiperke
  • 20 dkg ceruza bab
  • 12 dkg bacon
  • 2 dl olíva olaj
  • 8 g dijoni mustár
  • 8 dkg vöröshagyma
  • 4 dl félédes fehérbor
  • 8 g öt bors keverék
  • 4 g kakukkfű
  • 4 dl főző tejszín
  • 4 g só

Elkészítés:

  1. A húst egy nappal a grillezés előtt 4db medálra vágjuk és a mustárral, borskeverékkel, olivaolajjal bepácoljuk!
  2. Ha elérkezett a várva-várt grill party napja, elkezdjük a zöldségek és a mártásunk előkészítését! Elsőként a zöldségköretünket készítjük elő, a következőképpen: a cukkinit, a padlizsánt és a lilahagymát karikára vágjuk. A kaliforniai paprikát cikkekre, a gombát kettévágjuk. A ceruzababunkból két köteget formálunk és baconnal körbetekerjük.
  3. Ha mindez megvan, jöhet a mártás. A vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés vajon, vagy olajon üvegesre pároljuk.
  4. Hozzáadjuk a borskeveréket, a mustárt és a kakukkfüvet, majd a bort is, és 1-2 percig forraljuk. A végén felönjük a főzőtejszínnel, és sóval ízesítjük.
  5. Kezdődhet is a grillezés! A pácolt szüzérméket a rácsra helyezzük.
  6. Amikor megfordítjuk, mehetnek föl a zöldségek és a babrőzse is! A rácsról leszeve a mártásunk hozzáadásával azonnal tálaljuk!

Extra tippek:

  • Ne vágd túl vékonyra a zöldségeket, hogy a grillezés után is finom roppanós maradhasson!
  • Fontos, hogy a húsokat lehetőleg csak egyszer fordítsuk meg, így finom, szaftos marad, nem szárad ki!

A hús és a zöldségek sütéséhez használj öntöttvas sütőlapot.