Igazi ízbomba ez a recept a házi készítésű fűszerkeverék és máz miatt. A hosszú alapanyaglista ellenére gyors recept.

Sertés szelet csípős mázzal

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 3

Sertés szelet csípős mázzal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 db sertés szelet
  • 60 ml víz
  • 60 ml ketchup
  • 1 ek mustár
  • 3 ek barna cukor
  • 1 kk worchestershire szósz
  • 1 kk só
  • fél kk csípős paprika szósz
  • 1,5 kk bors
  • 1 kk őrölt mustármag
  • 1 kk őrölt füstölt pirospaprika
  • 1 kk hagymapor
  • 1 kk fokhagyma por
  • negyed kk cayenne bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  2. Egy kisebb szószos edénybe keverjük össze a vizet 2 evőkanálnyi barna cukorral, adjuk hozzá a ketchupot, a mustárt, a Worchesterhire szószt, a csípős paprika szószt, valamint a só és a bors felét.
  3. Kezdjük el forralni az oldalégőn a mázat és éppen csak gyöngyözve addig főzzük, amíg láthatóan besűrűsödik. (Körülbelül 10 perc.)
  4. Közben készítsük el a fűszerkeveréket. Ehhez a só és a bors maradékát keverjük el a mustármaggal, a hagyma, fokhagyma porral, a füstölt pirospaprikával és a cayenne borssal.
  5. Ezt a fűszerkeveréket oszlassuk el a négy hússzeleten és már tehetjük is fel a grillre.
  6. Süssük a húst 5-6 percig, majd fordítsuk meg a húst. Ekkor kenjük le bőségesen a korábban elkészített páccal és süssük újabb 5 percig.
  7. Tálalás előtt pihentessük 5 percig. A maradék mázat kínáljuk hozzá szószként.