Igazi ízbomba ez a recept a házi készítésű fűszerkeverék és máz miatt. A hosszú alapanyaglista ellenére gyors recept.
Sertés szelet csípős mázzal
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 4 db sertés szelet
- 60 ml víz
- 60 ml ketchup
- 1 ek mustár
- 3 ek barna cukor
- 1 kk worchestershire szósz
- 1 kk só
- fél kk csípős paprika szósz
- 1,5 kk bors
- 1 kk őrölt mustármag
- 1 kk őrölt füstölt pirospaprika
- 1 kk hagymapor
- 1 kk fokhagyma por
- negyed kk cayenne bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- Egy kisebb szószos edénybe keverjük össze a vizet 2 evőkanálnyi barna cukorral, adjuk hozzá a ketchupot, a mustárt, a Worchesterhire szószt, a csípős paprika szószt, valamint a só és a bors felét.
- Kezdjük el forralni az oldalégőn a mázat és éppen csak gyöngyözve addig főzzük, amíg láthatóan besűrűsödik. (Körülbelül 10 perc.)
- Közben készítsük el a fűszerkeveréket. Ehhez a só és a bors maradékát keverjük el a mustármaggal, a hagyma, fokhagyma porral, a füstölt pirospaprikával és a cayenne borssal.
- Ezt a fűszerkeveréket oszlassuk el a négy hússzeleten és már tehetjük is fel a grillre.
- Süssük a húst 5-6 percig, majd fordítsuk meg a húst. Ekkor kenjük le bőségesen a korábban elkészített páccal és süssük újabb 5 percig.
- Tálalás előtt pihentessük 5 percig. A maradék mázat kínáljuk hozzá szószként.