A jól ismert pirított sertés szeletet ezúttal egy kis olasz ízhatással dobtuk fel. Paradicsom, mozzarella és bazsalikom teszi különlegessé ezeket a porhanyós hússzeleteket!

Sertés szelet olaszosan

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 2

Sertés szelet olaszosan

írta: Kamado Joe Magyarország

Hozzávalók:

  • 1 szelet sertés hús
  • 1 ek bbq fűszerkeverék
  • 1 ek olívaolaj
  • 120 ml marinara szósz
  • 4 szelet mozzarella
  • 2 levél friss bazsalikom
  • 1 kk aó

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt 200˚C-ra és tegyünk be egy öntöttvas serpenyőt a legmagasabb állásra tett rácsra.
  2. Készüljön indirekt grillezésre. A Kamado Joe grilleken ezért tegyük be a Divide & Conquer rendszert.
  3. A sertés szeleteket szórjuk meg a sóval és a BBQ fűszerkeverékkel, majd klopfoljuk ki egy kicsit.
  4. Az öntöttvas serpenyőben melegítsük fel az olajat és tegyük is fel a húst sülni.
  5. 2 perc pirítás után fordítsuk meg, majd kenjük le bőségesen a marinara szósszal.
  6. Erre tegyük fel a sajtokat, majd a kézzel kisebbre tépett bazsalikomok is mehetnek a tetejére.
  7. Tegyük át a húst a grill hidegebb részére és zárt tető alatt süssük pár percig, amíg a mozzarella elkezd olvadni.
  8. Amikor a hús belső hőmérséklete elérte a 63˚-ot, vegyük le a grillről és tegyük egy vágódeszkára.
  9. Díszíthetjük még több friss bazsalikommal és sült krumplival vagy pirított zöldségekkel tálalhatjuk is.