Egyszerre füstös, savanykás és édes, de enyhén csípős is - egyszóval igazi pikáns íz élményt kínál ez könnyed, grillezett sertésborda. A hozzávalók egy átlagos konyhában is megtalálhatók, így akkor is elkészíthető, ha nem terveztük előre a sütögetést, csak éppen megkívántunk valami isteni, grillezett finomságot.

Sertésborda sárgabarackos páccal

Elkészítési idő: 2 óra sütés + 20 perc pihentetés perc
Nehézség: 0

Sertésborda sárgabarackos páccal

írta: Vöröss Kata

Hozzávalók:

  • 10 evőkanál sárgabarack lekvár
  • 10 evőkanál chili szósz
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 2 teáskanál dijoni mustár
  • 1 teáskanál frissen őrölt feketebors
  • 3 evőkanál BBQ szósz
  • 3 evőkanál vörösborecet
  • 25-30 dkg/fő sertésborda
  • 2 db a füstőléshez fa
  • fél kávéskanál só

Elkészítés:

A páchoz a hozzávalókat egy tálban alaposan összekeverjük, a sertésbordát feldaraboljuk, a csontok között egy kicsit késsel bevágjuk. A borda darabokat alaposan besózzuk, majd bekenjük a páccal.
A fadarabokat rátesszük a faszén legforróbb részére, megvárjuk amíg az égés tiszta füstöt ad. A Kamado Joe grillkészülékre felrakjuk a terelőpajzsot és a rostélyt, amire ráhelyezzük a csontos felével a húst és ráhajtjuk a kupolát.
1 óra múlva levesszük a húst rácsról. A bordák mindkét oldalát bekenjük a páccal és becsomagoljuk hentespapírba, majd visszatesszük a grillre. Újabb 1 óra múlva a kicsomagolt borda belső hőmérsékletét megmérjük a húshőmérővel, és ha elérte-e a 100 Celsius fokot, pihentetjük.  20 perc elteltével a bordát újra kenjük be a páccal és tálalhatjuk.