A klasszikus újévi malac helyett idén készítsen sertésbordát. A ragacsos, édes, füstös ízű omlós hús garantált siker!
Új évi sertésborda a grillről
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 2,7 kg sertésborda
- 120 ml ketchup
- 180 g barna cukor
- 100 ml ecet
- 120 ml méz
- 80 ml szójaszósz
- 1 kk só
- fél kk fokhagyma por
- fél kk gyömbér
- negyed kk bors
Elkészítés:
- A bordát vágjuk kisebb, egyszemélyes adagokra.
- A grillt melegítsük elő közepes hőfokra (180°), és tegyük fel a bordákat még fűszerezés nélkül. A bordákat tegyük magas falú tálcákra, majd fedjük le alufóliával. Süssük 70 percig vagy amíg a hús megpuhul zárt tető alatt.
- Ekkor vegyük le a tálcát a grillről, és a megmaradt hozzávalókból készítsük el a szószt.
- Ezzel kenjük le a bordákat, majd tegyük vissza a grillre a húst 30-40 percre, de már alufólia nélkül.
- Időnként kenjük át a megmaradt szósszal.