Vagy talán jobban ismert, mint pásztor pite. Az étel eredeti változata a maradék felhasználásaként, már sült és ledarált bárány, juh vagy marhahúsból készült, ellenben ma már egy szinte ikonikus fogás, ami a grillen is könnyen elkészíthető.
Shepherd's pied Broil King Imperial gázgrillen
írta: Billege Andras
Hozzávalók:
- 50 dlg Marhadarált (nyak)
- 2 fej vöröshagyma
- 2 db sárgarépa
- 25 dkg gomba
- 1 db póréhagyma
- 3 szál halványító zeller
- 1 dl vörösbor
- 1 dl Marha alaplé
- 2 gerezd fokhagyma
- 0,5 kg burgonya
- 1 dl tejszín
- 15 dkg vaj
- 2 evőkanál paradicsompüré
- ízlés szerint só
- ízlés szerint fekete bors
- ízlés szerint kakukkfű
Elkészítés:
Az Imperial gázgrillt egy tepsivel együtt 200fokra melegítek és elkezdem benne pirítani az apróra vágott vöröshagymát, a félkarikára vágott póréhagymát, és a kockára vágott sárgarépát. 5-6 perc pirítás után hozzá adom a darálthúst és további 10-15 percig pirítom. ezután adom hozzá a szeletekre vágott gombát, majd újabb 5-6 percig pirítom. Fűszerezem sóval, fekete borssal, zúzott fokhagymával és kakukkfűvel. hozzá adom az angol zellert, a paradicsom pürét, elkeverem, majd felöntöm a borral és az alaplével.
Közben a kockára vágott burgonyát sós vízben megfőzöm, áttöröm és vajjal burgonyapürét készítek, de tej helyett tejszínt használok.
Amikor a ragú besűrűsödik, a burgonyapürét egyenletesen a tetejére kenem és összesütöm.