- írta: Peitli Csilla
Töltött pulykamell sonkával, brie sajttal és almával.
Sonkával, sajttal és almával töltött pulykamell
írta: Broil King Magyarország
Hozzávalók:
- 1 db pulykamell
- 120 g brie sajt
- 2 ek alma püré
- 1 ek friss zsálya
- 6-8 szelet prosciutto sonka
- ízlés szerint só
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- A pulyamell filét vágjuk fel, hogy kinyithassuk egy nagyobb szeletté, majd sózzuk meg.
- A sajtot vágjuk szeletekre és rejtsük a hús kis "zsebecskéibe", ahol a csontok voltak.
- Kenjük meg az alma pürével a húst és a sajtokat.
- Szórjuk meg az aprított zsályával.
- Végül jöhet 2-3 szelet sonka, szépen elosztva, egyfajta lezáró rétegként.
- A pulyamellet hajtsuk félbe, vagy tekerjük fel, de ez utóbbi esetben figyeljünk, hogy a húsok a bőr alatt találkozzanak.
- A maradék sonkával tekerjük be a pulykát.
- Tegyük fel a grillre sülni 10 percre.
- Ezután vegyük lejjebb a külső égőfejek hőfokát alacsony fokozatra, a középsőt pedig kapcsoljuk le.
- A húst tegyük középre, a felső rácsra és zárt tető alatt süssük 1 órát. Félidőben megfordítva.
- Ezután tegyük lejjebb a húst és süssük készre, amíg a sonka is ropogósra sül.
- Szeletelés előtt pihentessük legalább 10-15 percig.
- Kínáljuk krumplival vagy rizzsel és áfonya lekvárral.