Könnyű és szinte elronthatatlan a fóliában készült egytálétel. Ez a csirkés változat ráadásul még hamar meg is sül.
Ananászos csirke fóliában sütve
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 4 db csirkemell
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 db zöld kaliforniai paprika
- 1 db hagyma
- 1 konzerv ananász
- 200 ml teriyaki szósz
- 200 ml szezám szósz
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- Keverjük össze a szezámmagos és a teriyaki szószt.
- A csirkét, a paprikákat és hagymát is vágjuk fel falatnyi darabokra. (Ha nem darabos ananászt használunk, akkor azt is vágjuk kisebbre.)
- Az alapanyagokat forgassuk bele a szószba, majd készítsünk belőlük egyszemélyes fóliás csomagokat. Fontos, hogy jól záródjanak.
- Tegyük fel a csomagokat a grillre és grillezzük őket 15-20 percig. Ekkor óvatosan nézzük meg, hogy teljesen átsült-e a hús. Ha igen, akkor azonnal tálalhatjuk is, rizzsel vagy salátával. Ha nem, akkor süssük még 5 percig.