Könnyű és szinte elronthatatlan a fóliában készült egytálétel. Ez a csirkés változat ráadásul még hamar meg is sül.

Ananászos csirke fóliában sütve

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 2

Ananászos csirke fóliában sütve

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemell
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 db zöld kaliforniai paprika
  • 1 db hagyma
  • 1 konzerv ananász
  • 200 ml teriyaki szósz
  • 200 ml szezám szósz

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. Keverjük össze a szezámmagos és a teriyaki szószt.
  3. A csirkét, a paprikákat és hagymát is vágjuk fel falatnyi darabokra. (Ha nem darabos ananászt használunk, akkor azt is vágjuk kisebbre.)
  4. Az alapanyagokat forgassuk bele a szószba, majd készítsünk belőlük egyszemélyes fóliás csomagokat. Fontos, hogy jól záródjanak.
  5. Tegyük fel a csomagokat a grillre és grillezzük őket 15-20 percig. Ekkor óvatosan nézzük meg, hogy teljesen átsült-e a hús. Ha igen, akkor azonnal tálalhatjuk is, rizzsel vagy salátával. Ha nem, akkor süssük még 5 percig.