Az ananásztól friss és gyümölcsös, míg a teriyaki csirkétől tartalmas és izgalmas lesz ez a nyárs. Sült zöldségek vagy főtt rizs mellé ideális főétel.
Ananászos, teriyaki csirkenyárs
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 6 db csirkecomb
- fél db ananász
- 3 db újhagyma
- fél kk só
- fél kk bors
- 1 dl teriyaki szósz
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- A csirkét, az ananászt és a hagymát is vágjuk fel hasonló méretű falatokra.
- Húzzuk nyársra ezt a három alapanyagot felváltva.
- Sózzuk és borsozzuk a nyársakat.
- Tegyük fel a nyársakat a grillre és oldalanként 5 percig süssük, hogy a csirke
- megpuhuljon.
- Ezután a nyársakat kenjük le a teriyaki szósszal mindkét oldalon és tegyük még vissza a grillre, hogy megpiruljon a szósz a húson. 1-2 perc elegendő ehhez.
- Tálalás előtt pirított szezámmaggal megszórhatjuk a nyársakat, ha szeretnénk.