Az ananásztól friss és gyümölcsös, míg a teriyaki csirkétől tartalmas és izgalmas lesz ez a nyárs. Sült zöldségek vagy főtt rizs mellé ideális főétel.

Ananászos, teriyaki csirkenyárs

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: 4

Ananászos, teriyaki csirkenyárs

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 6 db csirkecomb
  • fél db ananász
  • 3 db újhagyma
  • fél kk só
  • fél kk bors
  • 1 dl teriyaki szósz

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. A csirkét, az ananászt és a hagymát is vágjuk fel hasonló méretű falatokra.
  3. Húzzuk nyársra ezt a három alapanyagot felváltva.
  4. Sózzuk és borsozzuk a nyársakat.
  5. Tegyük fel a nyársakat a grillre és oldalanként 5 percig süssük, hogy a csirke
  6. megpuhuljon.
  7. Ezután a nyársakat kenjük le a teriyaki szósszal mindkét oldalon és tegyük még vissza a grillre, hogy megpiruljon a szósz a húson. 1-2 perc elegendő ehhez.
  8. Tálalás előtt pirított szezámmaggal megszórhatjuk a nyársakat, ha szeretnénk.