Vannak azok a napok, amikor még a grillen gyorsan elkészülő csirke is sok időnek tűnik. Ilyen esetekre érdemes előre elkészített más technológiával is hőkezelt húsokat sütni.

 

 

 

Ázsiai csirke chilis kókusztejes édesburgonya pürével Baron gázgrillben

Elkészítési idő: 180 perc
Nehézség: 2

Ázsiai csirke chilis kókusztejes édesburgonya pürével Baron gázgrillben

írta: Billege Andras

Hozzávalók:

  • 1 kg csirke hús
  • 1 evőkanál friss gyömbér reszelve
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint fokhagyma
  • 1 dl szójaszósz
  • 1 evőkanál méz
  • 2 db piros chili
  • 1 kg édesburgonya
  • 5 dkg vaj
  • 1 doboz kókusztej
  • 1 doboz konzerv ananász

Elkészítés:

 

A csirkéhez összekeverem a pácot, amibe gyömbért, chilit, borsot és szójaszószt teszek. Hozzá adom a mézet és a fokhagymát. A csirkéket pici sóval fűszerezem (a szójaszósz is sós), majd a páclével együtt vákuumozom és 74 fokon 2.5 órára sous vide kádba helyezem. Amikor letelik az idő, jeges vízbe teszem a tasakokat, hogy minél hamarabb lehüljenek. Ezután a hűtőben 7-10 napig eláll és szinte bármikor pillanatok alatt megsüthető, hiszen amíg a grill melegszik, a tasakot meleg vízbe teszem, majd kibontom és csak gyorsan kérget sütök rá a grillen.

A püréhez az édesburgonyát alufóliába csomagolom és 180 fokos grillben 30 perc alatt megsütöm. Ezután botmixerrel pürésítem a vajjal, a kókusztejjel, sóval és apróra vágott chilivel.