A bbq technikát általában a nagyobb húsoknak tartjuk fent, de a csirkeszárnyakat is érdemes így elkészíteni. Az eredmény önmagáért beszél.

BBQ csirkeszárnyak joghurtos öntettel

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: 3

BBQ csirkeszárnyak joghurtos öntettel

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 30 db csirkeszárny
  • 4 kk kömény
  • 4 kk pirospaprika
  • 4 kk cayenne bors
  • 2 kk só
  • fél kk fekete bors
  • 1 marék friss oregánó
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 3 ek citromlé
  • 300 g joghurt

Elkészítés:

  1. Készítsük elő a grillt indirekt sütésre.
  2. A zúzott fokhagymát keverjük össze a citromlével, majd hagyjuk pihenni.
  3. A száraz fűszereket keverjük össze, majd fűszerezzük meg a csirkeszárnyakat 3 evőkanálnyi keverékkel.
  4. A csirkék mehetnek is fel a grill hidegebb részére 30 percre, zárt tető alá.
  5. Félidőben fordítsunk rajtuk egyet, hogy egyenletesen süljenek.
  6. Amikor lejárt az idő, tegyük át őket a direkt zónába és pirítsuk le a szárnyakat 4-5 perc alatt, gyakran forgatva, hogy ne égjenek meg, de szépen megpiruljanak.
  7. A joghurtot keverjük össze a fokhagymás citrommal, adjunk hozzá egy csipet sót és kínáljuk a csirkék mellé mártogatósnak, vagy locsoljuk le közvetlenül vele a szárnyakat.
  8. Friss oregánóval meghintve kínáljuk!