A bbq technikát általában a nagyobb húsoknak tartjuk fent, de a csirkeszárnyakat is érdemes így elkészíteni. Az eredmény önmagáért beszél.
BBQ csirkeszárnyak joghurtos öntettel
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 30 db csirkeszárny
- 4 kk kömény
- 4 kk pirospaprika
- 4 kk cayenne bors
- 2 kk só
- fél kk fekete bors
- 1 marék friss oregánó
- 6 gerezd fokhagyma
- 3 ek citromlé
- 300 g joghurt
Elkészítés:
- Készítsük elő a grillt indirekt sütésre.
- A zúzott fokhagymát keverjük össze a citromlével, majd hagyjuk pihenni.
- A száraz fűszereket keverjük össze, majd fűszerezzük meg a csirkeszárnyakat 3 evőkanálnyi keverékkel.
- A csirkék mehetnek is fel a grill hidegebb részére 30 percre, zárt tető alá.
- Félidőben fordítsunk rajtuk egyet, hogy egyenletesen süljenek.
- Amikor lejárt az idő, tegyük át őket a direkt zónába és pirítsuk le a szárnyakat 4-5 perc alatt, gyakran forgatva, hogy ne égjenek meg, de szépen megpiruljanak.
- A joghurtot keverjük össze a fokhagymás citrommal, adjunk hozzá egy csipet sót és kínáljuk a csirkék mellé mártogatósnak, vagy locsoljuk le közvetlenül vele a szárnyakat.
- Friss oregánóval meghintve kínáljuk!