Rizstésztával kínálva egy autentikus keleti étel kerülhet az asztalra, ami 20 perc alatt megsül.

Citromfüves grillezett csirkecomb

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: 3

Citromfüves grillezett csirkecomb

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkecomb filé
  • 2 szál ázsia citromfű
  • 1 db hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 60 ml olívaolaj
  • 2 kk só
  • 1 ek szójaszósz
  • 2 kk cukor
  • 1 kk ötfűszer keverék
  • 2 kk erős paprika szósz

Elkészítés:

  1. Készítsünk egy pasztát a citromfűből. Az ázsiai citromfüvet (citromcirok), kellemes citromos ízének kinyeréséhez, tisztítsuk meg a külső leveleitől és csak a fehéres belső részt hagyjuk meg.
  2. Ezt szeleteljük fel, majd tegyük aprítóba a fokhagymával és a hagymával együtt.
  3. Addig aprítsuk, amíg össze nem daráljuk durvára a zöldségeket. Ekkor adjuk hozzá az olajat, a szójaszószt, a sót, cukrot és az ötfűszer keveréket. Ha szeretjük a csípőset, akkor az erős paprika szósz is ekkor kerüljön be a pácba.
  4. Pürésítsük az egészet, hogy egy krémes állagú pasztát kapjunk.
  5. A csirkét pácoljuk be a citromfüves pasztával, majd pihentessük legalább addig, amíg felmelegszik a grill. (De akár 1-2 napot is állhat a hűtőben.)
  6. A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
  7. A hús tegyük fel a forró rácsokra és oldalanként 3-5 perc alatt pirítsuk meg őket, majd hűtsük vissza a grillt és süssük addig a húst, amíg teljesen át nem sül.