Rizstésztával kínálva egy autentikus keleti étel kerülhet az asztalra, ami 20 perc alatt megsül.
Citromfüves grillezett csirkecomb
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1 kg csirkecomb filé
- 2 szál ázsia citromfű
- 1 db hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 60 ml olívaolaj
- 2 kk só
- 1 ek szójaszósz
- 2 kk cukor
- 1 kk ötfűszer keverék
- 2 kk erős paprika szósz
Elkészítés:
- Készítsünk egy pasztát a citromfűből. Az ázsiai citromfüvet (citromcirok), kellemes citromos ízének kinyeréséhez, tisztítsuk meg a külső leveleitől és csak a fehéres belső részt hagyjuk meg.
- Ezt szeleteljük fel, majd tegyük aprítóba a fokhagymával és a hagymával együtt.
- Addig aprítsuk, amíg össze nem daráljuk durvára a zöldségeket. Ekkor adjuk hozzá az olajat, a szójaszószt, a sót, cukrot és az ötfűszer keveréket. Ha szeretjük a csípőset, akkor az erős paprika szósz is ekkor kerüljön be a pácba.
- Pürésítsük az egészet, hogy egy krémes állagú pasztát kapjunk.
- A csirkét pácoljuk be a citromfüves pasztával, majd pihentessük legalább addig, amíg felmelegszik a grill. (De akár 1-2 napot is állhat a hűtőben.)
- A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
- A hús tegyük fel a forró rácsokra és oldalanként 3-5 perc alatt pirítsuk meg őket, majd hűtsük vissza a grillt és süssük addig a húst, amíg teljesen át nem sül.