Fűszeres ízek és izgalmas karakter jellemzi ezt a könnyű burgert, ami kerti partik sztárja lehet.
Csirkeburger thai fűszerezéssel
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 500 g darált csirkehús
- 2 gerezd fokhagyma
- fél marék friss koriander
- 1 db hagyma
- fél kk só
- fél kk fekete bors
- 1 kk erős paprika
- 2 ek halszósz
- 2 ek napraforgó olaj
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
- A hagymát és a fokhagymát vágjuk egészen apróra és adjuk a darált húshoz.
- Jöhet hozzá az apróra vágott koriander, az erős paprika (ebből használhatsz többet is, ha szereted a csípőset), a halszósz és a só, bors.
- Dolgozzuk össze az egészet kézzel és készítsünk belőlük 4-5 húspogácsát.
- Az olajjal kenjük le a rácsokat és a húspogácsák mindkét oldalát is, majd tegyük fel őket sülni.
- Süssük 8 percig az egyik, majd fordítás után 5 percig a másik oldalon, hogy kellően átsüljön, de szaftos is maradjon.
- A burger összeállításához használhatunk megszokott szószokat, de kísérletezhetünk édes-chilivel is.