Komplex ízek, friss zöldfűszerek és egy könnyű sütés. Ezt ígéri ez a recept!

Csirkecombok thai fűszerezéssel

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 3

Csirkecombok thai fűszerezéssel

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 12 db csirkecomb filé
  • 2 ek friss bazsalikom
  • 2 ek koriander zöldje
  • 1 ek gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél db erős paprika
  • 2 ek szójaszósz
  • 1 ek halszósz
  • 2 ek olívaolaj
  • 1,5 ek barna cukor

Elkészítés:

A fokhagymát és a gyömbért reszeljük le, majd keverjük össze az apróra vágott erős paprikával, a szójaszósszal, halszósszal, olajjal, barna cukorral, majd alaposan keverjük össze.

Amikor már a cukor is elolvadt, adjuk hozzá az aprított zöld fűszereket (koriander, bazsalikom).

Ebbe a pácba tegyük bele a csirkecombokat, és pihentessük 1 órát.

Közben melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.

Amikor már eleget pácolódott a hús, tegyük fel a grillre.

Süssük 8-10 percig, majd fordítás után újabb 5-8 percig, hogy szépen megpiruljon minden oldalán.

Rizzsel kínáljuk!