Komplex ízek, friss zöldfűszerek és egy könnyű sütés. Ezt ígéri ez a recept!
Csirkecombok thai fűszerezéssel
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 12 db csirkecomb filé
- 2 ek friss bazsalikom
- 2 ek koriander zöldje
- 1 ek gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
- fél db erős paprika
- 2 ek szójaszósz
- 1 ek halszósz
- 2 ek olívaolaj
- 1,5 ek barna cukor
Elkészítés:
A fokhagymát és a gyömbért reszeljük le, majd keverjük össze az apróra vágott erős paprikával, a szójaszósszal, halszósszal, olajjal, barna cukorral, majd alaposan keverjük össze.
Amikor már a cukor is elolvadt, adjuk hozzá az aprított zöld fűszereket (koriander, bazsalikom).
Ebbe a pácba tegyük bele a csirkecombokat, és pihentessük 1 órát.
Közben melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
Amikor már eleget pácolódott a hús, tegyük fel a grillre.
Süssük 8-10 percig, majd fordítás után újabb 5-8 percig, hogy szépen megpiruljon minden oldalán.
Rizzsel kínáljuk!