- írta: Peitli Csilla
Az indonéz satay mártás tökéletes kiegészítője a csirkének és a sertésnek is. Igazán pikáns ízkavalkád, amit a szója, a földimogyoró és a kókusztej kölcsönöz neki.
Grillezett csirkecomb satay mártással és rizsropogóssal Broil King gázgrillben.
írta: Billege Andras
Hozzávalók:
- 1 kg csirkecomb filé
- 1 db lime
- 200 g rizs
- 1 evőkanál gyömbérpor
- 2 teáskanál fokhagyma por
- 1 mokkáskanál fehér bors
- 1 teáskanál cayenne bors
- 2 db salottahagyma
- 5 dkg vaj
- 1 dl szójaszósz
- 1 teáskanál Worcestershire szósz
- 2 evőkanál mogyoróvaj
- 1 doboz kókusztej
Elkészítés:
A csirkecombot bepácolom fokhagymával, gyömbérrel és egy kis fehérborssal, tört cayenne borssal és a lime héjával. Sózni csak sütés előtt fogom. Közben a mártást is elkészítem. A hagymát apróra vágom és egy kevés vajon megpárolom, felöntöm szójaszósszal és néhány percig együtt párolom, majd hozzá adom a mogyoróvajat és addig párolom, amíg felolvad teljesen. Ekkor hozzá adom a kókusztejet, majd simára turmixolom. Hozzáadom a lime levét és kukoricakeményítővel besűrítem.
A csirkecombokat sózom és a forró grillen oldalanként 4-4 perc alatt készre sütöm. A rizsből nagyobb gombócokat veszek ki, majd lapos ovális formára alakítom és az öntöttvas lapon megsütöm mindkét oldalát.