Az indonéz satay mártás tökéletes kiegészítője a csirkének és a sertésnek is. Igazán pikáns ízkavalkád, amit a szója, a földimogyoró és a kókusztej kölcsönöz neki.

Grillezett csirkecomb satay mártással és rizsropogóssal Broil King gázgrillben.

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 3

Grillezett csirkecomb satay mártással és rizsropogóssal Broil King gázgrillben.

írta: Billege Andras

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkecomb filé
  • 1 db lime
  • 200 g rizs
  • 1 evőkanál gyömbérpor
  • 2 teáskanál fokhagyma por
  • 1 mokkáskanál fehér bors
  • 1 teáskanál cayenne bors
  • 2 db salottahagyma
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl szójaszósz
  • 1 teáskanál Worcestershire szósz
  • 2 evőkanál mogyoróvaj
  • 1 doboz kókusztej

Elkészítés:

 

A csirkecombot bepácolom fokhagymával, gyömbérrel és egy kis fehérborssal, tört cayenne borssal és a lime héjával. Sózni csak sütés előtt fogom. Közben a mártást is elkészítem. A hagymát apróra vágom és egy kevés vajon megpárolom, felöntöm szójaszósszal és néhány percig együtt párolom, majd hozzá adom a mogyoróvajat és addig párolom, amíg felolvad teljesen. Ekkor hozzá adom a kókusztejet, majd simára turmixolom. Hozzáadom a lime levét és kukoricakeményítővel besűrítem.

A csirkecombokat sózom és a forró grillen oldalanként 4-4 perc alatt készre sütöm. A rizsből nagyobb gombócokat veszek ki, majd lapos ovális formára alakítom és az öntöttvas lapon megsütöm mindkét oldalát.