A japán yakitori egyik változata ez a darált húsból készült húsgolyó, ami faszénen pirítva nyeri el igazi, autentikus ízvilágát.

Grillezett csirkefasírt japán módra

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 3

Grillezett csirkefasírt japán módra

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 kg darált csirkehús
  • 2,4 dl szójaszósz
  • 2,4 dl mirin
  • 60 g cukor
  • 2 ek méz
  • 2 kk só
  • 1 kk bors
  • 2 szál újhagyma
  • ízlés szerint olaj
  • 1 kk gyömbér

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
  2. Egy lábasba tegyük bele a szójaszószt, a mirint és cukrot, majd forraljuk fel.
  3. Harmadára redukáljuk alacsony lángon, majd keverjük bele a mézet és főzzük még 5 percig.
  4. A mázat vegyük le hűlni és készítsük el a húsgolyót. Ehhez a darált húst keverjük össze a sóval, borssal, apróra vágott újhagymával és gyömbérrel.
  5. Jól dolgozzuk össze a masszát, és készítsünk belőle körülbelül 20 darab húsgolyót.
  6. A golyókat húzzuk nyársra, enyhén olajozzuk le, és tehetjük is fel a grillre.
  7. Kenjük le a húsokat minden 2 percenként a korábban elkészített mázzal, majd forgassunk rajtuk egyet, hogy egyenletesen süljenek. Mire körbe érünk (8 perc), el is készül a japán yakitori.
  8. Friss salátával és a mázzal még egyszer lekenve kínáljuk, még melegen!