Egyszerű, de ízletes sült csirkeszárnyak, édeskés és enyhén csípős szósszal. Esti tévénézéshez és baráti összejövetelhez is tökéletes fogás.

Juharszirupos csirkeszárny

Elkészítési idő: perc
Nehézség: 3

Juharszirupos csirkeszárny

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkeszárny
  • 50 g cukor
  • 1 ek só
  • 2 ek csípős paprika
  • 1 ek csemege paprika
  • 2 kk fokhagyma por
  • 1 kk őrölt kömény
  • 1 kk koriander
  • 1 kk fekete bors
  • 60 ml juharszirup
  • 60 ml almaecet

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt 150 ºC-ra.
  2. A csirkeszárnyakat mossuk meg, vágjuk le a szárnyak végét és itassuk le róluk a felesleges nedvességet.
  3. Egy kisebb tálkában keverjük össze a cukrot, a sót, a borsot, a koriendert, a köményt, a fokhagyma port és a kétféle piros paprikát.
  4. Egy evőkanálnyit tegyünk félre, a többit pedig dörzsöljük be a szárnyakba.
  5. Zárt tető alatt süssük 45-60 percig, miközben egyszer fordítsuk meg.
  6. Közben keverjük össze a juharszirupot az ecettel. (Ha szeretnénk még csípősebbre venni az ízhatást, tehetünk ebbe is egy kevés erős paprika szószt.)
  7. Adjuk a keverékhez a félretett fűszereket is és ezzel kenjük le a szárnyakat, majd tegyük vissza még 10 percre sülni, hogy a máz szépen rápiruljon a húsra.