Egyszerű, de ízletes sült csirkeszárnyak, édeskés és enyhén csípős szósszal. Esti tévénézéshez és baráti összejövetelhez is tökéletes fogás.
Juharszirupos csirkeszárny
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1 kg csirkeszárny
- 50 g cukor
- 1 ek só
- 2 ek csípős paprika
- 1 ek csemege paprika
- 2 kk fokhagyma por
- 1 kk őrölt kömény
- 1 kk koriander
- 1 kk fekete bors
- 60 ml juharszirup
- 60 ml almaecet
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt 150 ºC-ra.
- A csirkeszárnyakat mossuk meg, vágjuk le a szárnyak végét és itassuk le róluk a felesleges nedvességet.
- Egy kisebb tálkában keverjük össze a cukrot, a sót, a borsot, a koriendert, a köményt, a fokhagyma port és a kétféle piros paprikát.
- Egy evőkanálnyit tegyünk félre, a többit pedig dörzsöljük be a szárnyakba.
- Zárt tető alatt süssük 45-60 percig, miközben egyszer fordítsuk meg.
- Közben keverjük össze a juharszirupot az ecettel. (Ha szeretnénk még csípősebbre venni az ízhatást, tehetünk ebbe is egy kevés erős paprika szószt.)
- Adjuk a keverékhez a félretett fűszereket is és ezzel kenjük le a szárnyakat, majd tegyük vissza még 10 percre sülni, hogy a máz szépen rápiruljon a húsra.