A kacsamell egy igazi gourmet alapanyag, amit sokszínűen el tudunk készíteni szezontól függetlenül, akár ünnepi fogást is varázsolhatunk belőle. Így született meg a karácsonyi kacsamell receptje, ahol a fűszerezés igazi ünnepi hangulatot varázsol.

 

 

 

Karácsonyi kacsamell vaníliás zellerpürével Broil King gázgrillben.

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: 1

Karácsonyi kacsamell vaníliás zellerpürével Broil King gázgrillben.

írta: Billege Andras

Hozzávalók:

  • 4 db Bőrös kacsamell
  • 2 db narancs leve
  • 1 evőkanál méz
  • 0,5 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
  • 0,5 kávéskanál őrölt gyömbér
  • 0,5 kávéskanál őrölt szerecsendió
  • ízlés szerint só
  • 2 db pak choi
  • 1 db zeller
  • 2 db piros alma
  • 0,25 db vanília rúd
  • 100 g vaj
  • 1 teáskanál Római kömény

Elkészítés:

 

A narancsok levét kifacsarom és elkeverem a mézzel, valamint a fahéjjal, szerecsendióval, gyömbérrel, szegfűszeggel. A kacsamellek bőrét beirdalom, majd a narancsos pácba teszem 30 percre.

Közben e gázgrill 2 szélső gázégőjét bekapcsolva 150 C fokra felfűtöm. A kacsamelleket és a pak choit a melegen tartó rácsra teszem sülni. A bordáskelt 5 perc után, a begyújtott gázégő feletti rácsra teszem és oldalanként 1-1 percet sütöm. A kacsamelleket 10 perc után körbe pirítom a forró öntöttvas rácson.

Közben a grill oldalégőjén a kockára vágott zellert és almát fűszerezem római köménnyel, sóval majd puhára főzöm. Hozzá adom a vaníliát, a vajat és thermomixben pürésítem.