- írta: Peitli Csilla
Kókuszos, fűszeres csirke az intenzívebb ízek kedvelőinek. Hétvégi vacsorának tökéletes, és még gyorsan is elkészül a pácolás után.
Kókuszos, fűszeres csirkecombok
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1 kg csirkecomb filé
- 180 ml kókusztej
- 6 cm gyömbér
- 5 gerezd fokhagyma
- 60 ml erős paprika szósz
- 60 ml citromlé
- 2 ek barna cukor
- 1 ek só
- 2 ek olaj
- 1 db citrom
Elkészítés:
- Készítsük el a pácot a csirkéhez. Ehhez a gyömbért reszeljük le és keverjük el a zúzott fokhagymával, a kókusztejjel, az erős paprika krémmel, a citromlével, a cukorral, a sóval és az olajjal.
- Jól dolgozzuk össze a szószt, majd vonjuk be vele a csirkéket alaposan. Pihentessük, amíg felfűt a grill, de akár 3-4 órát is pihenhet a hűtőben.
- A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
- A csirkéket vegyük ki a pácból egy tálcára, majd a szószt helyezzük át egy edénybe.
- A szószt tegyük fel az oldalégőre és redukáljuk vissza pár perc forralással.
- A csirkéket helyezzük a grillre és időnként kenegessük le a redukált szósszal.
- 8-10 percig süssük egyszeri forgatással. Amikor átsült és a grilljelek is megjelennek, le is vehetjük.
- A maradék szósszal lekenve kínáljuk, a gerezdre vágott citrommal és basmati rizzsel.