Édeskés, ragacsos grillezett csirkerészek, amelyek kiadósak, és gyorsan elkészülnek.

Mézes-fokhagymás csirke

Elkészítési idő: perc
Nehézség: 45

Mézes-fokhagymás csirke

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 kg csirke darabok
  • 120 ml méz
  • 60 ml szójaszósz
  • 1 ek almaecet
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db citrom
  • 1 ek szezámmag

Elkészítés:

  1. Egy kisebb tálkában keverjük össze a mézet a szójaszósszal.
  2. Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és a citrom levét.
  3. Tegyünk félre a pácból fél dl-t, a többit pedig öntsük rá a csirke darabokra, amiket forgassunk meg a pácban. Hagyjuk pihenni legalább 30 percig.
  4. Közben melegítsük fel a grillt közepes/magas hőfokra.
  5. Amikor már meleg a grill, mehetnek fel a csirke részek, amiket tető alatt süssük 6-10 percig oldalanként (a darabok nagyságától függően ez az idő változhat).
  6. Amikor már sehol nem rózsaszín a hús, kezdjük lekenni a csirkéket a félretett páccal.
  7. Süssük még 5 percig a húsokat és közben kenegessük őket, hogy jól rásüljön a pác a húsra.
  8. Amikor elkészült, akkor szedjük a csirkét egy nagyobb tálba és szórjuk meg a szezámmaggal. Még melegen kínáljuk!