Édeskés, ragacsos grillezett csirkerészek, amelyek kiadósak, és gyorsan elkészülnek.
Mézes-fokhagymás csirke
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1 kg csirke darabok
- 120 ml méz
- 60 ml szójaszósz
- 1 ek almaecet
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db citrom
- 1 ek szezámmag
Elkészítés:
- Egy kisebb tálkában keverjük össze a mézet a szójaszósszal.
- Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és a citrom levét.
- Tegyünk félre a pácból fél dl-t, a többit pedig öntsük rá a csirke darabokra, amiket forgassunk meg a pácban. Hagyjuk pihenni legalább 30 percig.
- Közben melegítsük fel a grillt közepes/magas hőfokra.
- Amikor már meleg a grill, mehetnek fel a csirke részek, amiket tető alatt süssük 6-10 percig oldalanként (a darabok nagyságától függően ez az idő változhat).
- Amikor már sehol nem rózsaszín a hús, kezdjük lekenni a csirkéket a félretett páccal.
- Süssük még 5 percig a húsokat és közben kenegessük őket, hogy jól rásüljön a pác a húsra.
- Amikor elkészült, akkor szedjük a csirkét egy nagyobb tálba és szórjuk meg a szezámmaggal. Még melegen kínáljuk!