Enyhén csípős pulyka burger sok zöldséggel. Gluténmentes változathoz, cseréld le a zsemlét pár salátalevélre és máris kész a finom és egészséges vacsora.

Pulyka burger jalapenóval

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 2

Pulyka burger jalapenóval

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 450 g darált pulyka
  • 1 db jalepeno
  • 2 db újhagyma
  • 1 ek citromhéj
  • 2 ek koriander - őrölt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 kk olívaolaj
  • 1 kk só
  • fél kk bors
  • 1 db avokádó
  • 1 db paradicsom
  • 4 szelet sajt
  • fél db lila hagyma
  • 4 levél saláta

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. A pulykahúst keverjük össze az apróra vágott jalapenóval és újhagymával, a citromhéjjal, a zúzott fokhagymával, a korianderrel, az olajjal és a sóval, borssal.
  3. Kézzel dolgozzuk össze az egészet, majd formázzunk belőle négy húspogácsát.
  4. A lila hagymát vágjuk szeletekre és a hússal együtt tegyük fel a grillre sülni.
  5. A hagymát pirítsuk meg, a húst pedig oldalanként 4-5 perc alatt süssük készre.
  6. Amikor megfordítjuk a húst, tegyük rá a pogácsákra a sajtot, majd zárjuk rá a tetőt, hogy megolvadjon a sajt, amíg megsül a hús.
  7. Az avokádót és a paradicsomot is szeleteljük, majd osszuk el őket egyenlően a burgerek között. 
  8. Ha hamburgerzsemlét használunk, pirítsuk le azokat is fél-fél perc alatt, majd állítsuk össze a szendvicset.
  9. A húsra halmozzunk a pirított hagymából, az avokádóból és a paradicsomból, majd zárjuk saláta levélbe vagy zsemlébe az egészet.