Porhanyós csirkecombos édeskés, ragacsos mázzal, amely után mindenki megnyalja mind a tíz ujját.
Ragacsos grill csirkecomb
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 120 ml szójaszósz
- 1 kg csirkecomb
- 120 ml balzsamecet
- 2 ek méz
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál újhagyma
- 2 ek olaj
- 2 ek szezámmag
Elkészítés:
- Egy nagyobb tálban keverjük össze a páchoz valókat. A szójaszószt, a balzsamecetet, a mézet, az apróra vágott fokhagymát és a vékonyra szeletelt újhagymát keverjük el alaposan.
- A pácból tegyünk félre 60 ml-t, a többit pedig öntsük az előkészített csirkecombokra.
- Egy zárt zacskóban vagy edényben tegyük hűtőbe a húst és pihentessük legalább 2 órát.
- Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
- Amikor a grill már kellően forró, olajozzuk le a felületet és tegyük fel a csirkéket sülni.
- Forgassuk a húst 5 percenként és süssük legalább 25-30 percig, hogy teljesen átsüljön a hús.
- Időnként kenjük le a félretett páccal sülés közben.
- Amikor elkészült a húst vegyük le őket a grillről, szórjuk meg a szezámmaggal és zöld salátával kínáljuk.