Egy nagyon friss saláta, ami tökéletesen kiemeli a szaftos ízletes kacsamell karakterét, mindez szinte pillanatok alatt elkészül.
Rosé kacsamell avókádó salátával Broil King Imperial gázgrillen
írta: Billege Andras
Hozzávalók:
- 2 db bőrös kacsamell
- 2 db avokádó
- 2-3 db paradicsom
- 1 db kígyóuborka
- 1 csokor újhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 0,5 csokor friss menta
- 2 db lime leve
- 1 dl extraszűz olívaolaj
- 2 evőkanál Suncity Balu rub
- 2 db friss chili
- 50 g Suncity brisket rub
Elkészítés:
A grillt felfűtöm 180 fokra, úgy hogy legalább az egyik gázégő maximális teljesítményen üzemeljen (a gázégő feletti rácson fogom sütni a kacsát, elzárt állapotban)
Közben előkészítem a salátát. A paradicsomot, uborkát és az avokádót azonos méretű kockákra vágom. A chilit kimagozom, és vékony karikára vágom, ahogy az újhagymát is. A petrezselymet és a mentát apróra vágom. A salátaöntethez az olíva olajat, a lime levét és a Balu rubot összekeverem, majd a salátára öntöm és összeforgatom. Tálalásig a hűtőbe teszem, hogy az ízek összeérhessenek.
A kacsamelleket megtisztítom, és a bőrét bekockázom, figyelve, hogy a hús és a bőr közti hártyát ne vágjam át. A maximális teljesítményen működő gázégőt elzárom és a felette lévő nagyon forró rácsra teszem a kacsát a bőrös oldalával. 2 perc sütés után megfordítom és a másik oldalát is 2 percig sütöm, majd a többi begyújtott gázégőt minimumra állítom és a felette lévő melegen tartó rácsra teszem a kacsát 10-12 percre.
Tálaláskor vékony kacsaszeleteket teszek a salátára.