Egyszerű csirkecombok, melyek a Broil King gázgrillen pillanatok alatt elkészülnek, fűszeres pikáns mégis könnyű így akár télen akár nyáron finom vacsora.

Szójás csirkecombok szalonnás brokkolival Imperial gázgrillen

Elkészítési idő: 20+20 perc
Nehézség: 1

Szójás csirkecombok szalonnás brokkolival Imperial gázgrillen

írta: Billege Andras

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkecomb filé
  • 2 dl szójaszósz
  • 2 evőkanál Worcestershire szósz
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 50 g friss gyömbér reszelve
  • 1 kg Brokkoli
  • 3 fej vöröshagyma
  • 200 g bacon szalonna

Elkészítés:

 

A szójaszószba gyömbért és fokhagymát reszelek, hozzá adom a worcestershire szószt valamint 1 rúd fahéjat teszek bele, majd a csirkecombokat 20 percre a fűszeres szószba pácolom. Közben a grillt begyújtom, és 230 fokra fűtöm fel. A csirkecombokat oldalanként 5-5 percig sütöm, majd a melegen tartó rácsra teszem, amíg a köret elkészül. Egy paella serpenyőben egy kevés olíva olajon a félfőre vágott hagymát és a csíkokra vágott szalonnát megpirítom, majd a félig megpárolt brokkoli rózsákat a hagymás szalonnál alapon puhára párolom. Sóval, borssal és oregánóval fűszerezem.