Klasszikus indiai ízek a grillről. 

Tandoori csirke

Elkészítési idő: pihentetés + 30 perc
Nehézség: 2

Tandoori csirke

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemell
  • 600 ml joghurt
  • 2 ek citromlé
  • 1,5 kk garam masala
  • fél kk só
  • fél kk pirospaprika

Elkészítés:

  1. Egy nagyobb tálban keverjük össze a joghurtot a citromlével, a garam masalával, a sóval és a pirospaprikával.
  2. A pác felét tegyük félre a tálaláshoz, a másik felébe pedig forgassuk meg a csirkemelleket. 
  3. Hűtőben pihentessük 1 órát, majd fűtsük fel a grillt közepes hőfokra.
  4. A csirkéket vegyük ki a pácból (ezt a pácot dobjuk ki) és tegyük fel a grillre.
  5. Oldalanként 6-8 perc alatt süssük készre őket és tálaljuk a félretett szósszal és rizzsel vagy naan kenyérrel.