Klasszikus indiai ízek a grillről.
Tandoori csirke
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 4 db csirkemell
- 600 ml joghurt
- 2 ek citromlé
- 1,5 kk garam masala
- fél kk só
- fél kk pirospaprika
Elkészítés:
- Egy nagyobb tálban keverjük össze a joghurtot a citromlével, a garam masalával, a sóval és a pirospaprikával.
- A pác felét tegyük félre a tálaláshoz, a másik felébe pedig forgassuk meg a csirkemelleket.
- Hűtőben pihentessük 1 órát, majd fűtsük fel a grillt közepes hőfokra.
- A csirkéket vegyük ki a pácból (ezt a pácot dobjuk ki) és tegyük fel a grillre.
- Oldalanként 6-8 perc alatt süssük készre őket és tálaljuk a félretett szósszal és rizzsel vagy naan kenyérrel.