Klasszikus japán recept édeskés-sós ízekkel, ami fóliában készítve elronthatatlan.
Teriyaki csirke fóliában készítve
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 4 db csirkemell
- 1 ek olívaolaj
- 1 marék brokkoli
- fél marék zöldbab
- fél db zöld kaliforniai paprika
- 80 g ananász
- 200 ml teriyaki szósz
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 2 ek szezámmag
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
- A csirkét klopfoljuk ki, vagy vágjuk csíkokra.
- Készítsünk elő négy nagy méretű fóliát és halmozzunk egy-egy sóval és borssal fűszerezett csirkét mindegyik közepére.
- A zöldségeket keverjük össze az olajjal és egyenletesen osszuk el a csomagok között.
- Az ananászt is halmozzuk a csirkékre.
- A teriyaki szósszal locsoljuk meg bőségesen a keverékeket, de hagyjunk is belőle későbbre.
- Zárjuk le a csomagokat és tegyük fel őket a grillre.
- Süssük a csomagokat 7-10 percig az egyik, majd fordítás után újabb 5-8 percig a másik oldalukon.
- Óvatosan bontsuk ki a csomagokat és kenjük le még egyszer a húst a teriyaki szósszal, majd szórjuk meg az egészet szezámmaggal.
- Rizzsel kínáljuk.