Klasszikus japán recept édeskés-sós ízekkel, ami fóliában készítve elronthatatlan.

Teriyaki csirke fóliában készítve

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: 3

Teriyaki csirke fóliában készítve

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemell
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 marék brokkoli
  • fél marék zöldbab
  • fél db zöld kaliforniai paprika
  • 80 g ananász
  • 200 ml teriyaki szósz
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • 2 ek szezámmag

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
  2. A csirkét klopfoljuk ki, vagy vágjuk csíkokra.
  3. Készítsünk elő négy nagy méretű fóliát és halmozzunk egy-egy sóval és borssal fűszerezett csirkét mindegyik közepére.
  4. A zöldségeket keverjük össze az olajjal és egyenletesen osszuk el a csomagok között.
  5. Az ananászt is halmozzuk a csirkékre.
  6. A teriyaki szósszal locsoljuk meg bőségesen a keverékeket, de hagyjunk is belőle későbbre.
  7. Zárjuk le a csomagokat és tegyük fel őket a grillre.
  8. Süssük a csomagokat 7-10 percig az egyik, majd fordítás után újabb 5-8 percig a másik oldalukon.
  9. Óvatosan bontsuk ki a csomagokat és kenjük le még egyszer a húst a teriyaki szósszal, majd szórjuk meg az egészet szezámmaggal.
  10. Rizzsel kínáljuk.