A csirkecomb dobverői tökéletes parti falatok. Könnyű őket szervírozni és egy jó szósszal halhatatlan ízélmény születik.
Tökéletes csirkecomb a grillről
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 12 db csirke alsó comb
- 250 g prosciutto sonka
- 140 g kecskesajt
- 2 ek almaecet
- 60 ml olívaolaj
- 2 ek bbq fűszerkeverék
- 2 dl bbq szósz
Elkészítés:
- Előkészületként keverjük össze a bbq fűszerkevréket, az olívaolajjal és az alma ecettel. Tegyük félre.
- A csirkecombokat vágjuk körbe a csont végénél, és a húst egy kicsit húzzuk lejjebb, hogy szinte egy golyót kapjunk.
- Húzzuk le a bőrt egy darabig a húsról, de ne távolítsuk el, mert ide jön be a sajt tölteléknek. A kecskesajtot nem sajnálva tölsük meg a bőr és a hús közötti területet, majd egy sonkaszelettel tekerjük körbe a combokat, hogy rögzítsük a tölteléket és a bőrt.
- A töltött combokat tegyük egy tálba, és öntsük rá a korábban elkészített pácot, majd tegyük félre, amíg felforrósodik a grill.
- A grillt magas hőfokra melegítsük fel, majd sütés előtt vegyük vissza közepes hőfokra.
- Ekkor jöhetnek a rácsra vagy a csirkecomb sütőre és süssük 15 percig, majd forgítás után újabb 15-ig.
- Sütés közben végig maradjon zárva a grill teteje, hogy a hús teljesen átsülhessen.
- Amikor lejárt a fél óra, nyissuk fel a tetőt, és kenjük le a combokat bőségesen a bbq szósszal. Süssük még öt percig, és már kész is a tökéletes parti étel a tálalásra.