- írta: Peitli Csilla
Egyszerű csirkecombok, melyek a Broil King gázgrillen pillanatok alatt elkészülnek, fűszeres pikáns mégis könnyű így akár télen akár nyáron finom vacsora.
Szójás csirkecombok szalonnás brokkolival Imperial gázgrillen
írta: Billege Andras
Hozzávalók:
- 1 kg csirkecomb filé
- 2 dl szójaszósz
- 2 evőkanál Worcestershire szósz
- 3 gerezd fokhagyma
- 50 g friss gyömbér reszelve
- 1 kg Brokkoli
- 3 fej vöröshagyma
- 200 g bacon szalonna
Elkészítés:
A szójaszószba gyömbért és fokhagymát reszelek, hozzá adom a worcestershire szószt valamint 1 rúd fahéjat teszek bele, majd a csirkecombokat 20 percre a fűszeres szószba pácolom. Közben a grillt begyújtom, és 230 fokra fűtöm fel. A csirkecombokat oldalanként 5-5 percig sütöm, majd a melegen tartó rácsra teszem, amíg a köret elkészül. Egy paella serpenyőben egy kevés olíva olajon a félfőre vágott hagymát és a csíkokra vágott szalonnát megpirítom, majd a félig megpárolt brokkoli rózsákat a hagymás szalonnál alapon puhára párolom. Sóval, borssal és oregánóval fűszerezem.