Az indiai konyha talán egyik legismertebb étele, nevét az elkészítés módjáról kapta: az ételt a tandoor (autentikusan a tendoor) nevű agyag kemencében készítették. Ebben a receptben bemutatom hogyan készíthető el grillen.
 

Tandoori csirke

Elkészítési idő: 20 (pácolás 1 éjszaka) perc
Nehézség: 2

Tandoori csirke

írta: Billege Andras

Hozzávalók:

  • 5 db csirkecomb filé
  • 2 dl görög joghurt
  • 1 teáskanál bors
  • 1 teáskanál Római kömény
  • 1 teáskanál Kurkuma
  • 1 teáskanál curry por
  • 1 teáskanál cayenne bors
  • 3 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

 

A csirkét a sütést megelőző este bepácolom a joghurtból, fokhagymából, római köményből kurkumából, borsból és tört chiliből álló sűrű pácba.

A grillt 250 fokra felfűtöm és vagy a melegen tartó rácsot is használom, vagy pedig kialakítok egy indirekt zónát.

A direkt zónában levő rácson - magas hőfokon - sütök egy kérget a hús mindkét oldalára majd a melegen tartó rácsra, vagy az indirekt zónába teszem, ahol kíméletesen szaftosra sütöm a combokat.

A készre sült húst pár perc pihentetés után csíkokra vágom és naan kenyérre halmozom, madársalátát teszek rá és kevés joghurttal meglocsolom. Aki szereti, a madársaláta helyett koriander levelekkel is megszórhatja.

Naan kenyér recept:

https://www.grillreceptek.hu/grillreceptek/naan-kenyer-broil-king-gazgrillen