Az indiai konyha talán egyik legismertebb étele, nevét az elkészítés módjáról kapta: az ételt a tandoor (autentikusan a tendoor) nevű agyag kemencében készítették. Ebben a receptben bemutatom hogyan készíthető el grillen.
Tandoori csirke
írta: Billege Andras
Hozzávalók:
- 5 db csirkecomb filé
- 2 dl görög joghurt
- 1 teáskanál bors
- 1 teáskanál Római kömény
- 1 teáskanál Kurkuma
- 1 teáskanál curry por
- 1 teáskanál cayenne bors
- 3 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A csirkét a sütést megelőző este bepácolom a joghurtból, fokhagymából, római köményből kurkumából, borsból és tört chiliből álló sűrű pácba.
A grillt 250 fokra felfűtöm és vagy a melegen tartó rácsot is használom, vagy pedig kialakítok egy indirekt zónát.
A direkt zónában levő rácson - magas hőfokon - sütök egy kérget a hús mindkét oldalára majd a melegen tartó rácsra, vagy az indirekt zónába teszem, ahol kíméletesen szaftosra sütöm a combokat.
A készre sült húst pár perc pihentetés után csíkokra vágom és naan kenyérre halmozom, madársalátát teszek rá és kevés joghurttal meglocsolom. Aki szereti, a madársaláta helyett koriander levelekkel is megszórhatja.
Naan kenyér recept:
https://www.grillreceptek.hu/grillreceptek/naan-kenyer-broil-king-gazgrillen