Tandoori pác

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: 1

Tandoori pác

írta: SpaTrend

Hozzávalók:

  • 1 db vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 40 g gyömbér
  • 2,75 dl joghurt
  • 80 ml olívaolaj
  • 30 g kömény
  • 20 g garam masala
  • 20 g kurkuma
  • 1 tk paprika
  • 1 tk cayenne bors
  • 1 tk só

Elkészítés:

  1. Egy aprítóba tedd bele a négybe vágott hagymát, a fokhagyma gerezdeket és a gyömbért, majd vágd apróra.
  2. Ezután mehet az aprítóba a kömény, a garam masala, a kurkuma, a paprika, a só és a cayenne bors. Ekkor már elég csak egyet-kettőt forgatni az elegyen, a lényeg, hogy jól elkeveredjenek a fűszerek.
  3. Az így kapott elegyet keverd simára az olajjal és a joghurttal, és már kész is a házi készítésű tandoori pác.

Extra tippek:

  • A radikális fűszerezés miatt a szószt elsősorban a csípős íz rajongóinak ajánljuk, de csemege pirospaprikával és a cayenne bors elhagyásával, már az óvatosabb duhajok is kipróbálhatják.
  • A tandoori szósz elsősorban csirkecombokhoz kiváló, de mellrésszel vagy halakkal is bátran kombinálhatod.
  • Az elkészült pácot vastagon terítsd szét a húson, és hagyd dolgozni a fűszereket legalább négy órán át. Az sem baj, ha már a sütést megelőző napon ráteszed a húsra.
  • A garam masalát egyre több helyen kapni. Keleti élelmiszerüzletekben, bioboltokban vagy különleges alapanyagokra specializálódott üzletekben is megtalálható.