Az Alfa Forni kemencében a pizzán kívül más olasz klasszikusok is készülhetnek. Például ez a sült tészta!

Mediterrán sült tészta

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: 2

Mediterrán sült tészta

írta: Alfa Forni Magyarország

Hozzávalók:

  • 320 g tészta
  • 120 ml paradicsom szósz
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 ek olívaolaj
  • 150 g mozzarella
  • 40 g olívabogyó - fekete
  • 15 g kapribogyó
  • ízlés szerint Pecorino sajt
  • 1,5 ek zsemlemorzsa

Elkészítés:

  1. Fűtsük fel az Alfa Forni kemencét körülbelül 200°C-ra
  2. A (tetszőleges alakú) tésztát főzzük elő, amíg majdnem teljesen puha lesz.
  3. A pecorino sajt egy részét (2 evőkanál) reszeljük le, a többit a mozzarellával együtt vágjuk kisebb kockákra.
  4. A hagymát aprítsuk fel és pirítsuk le az olajban.
  5. Adjuk hozzá a paradicsompürét, a felvágott olajbogyót, kapribogyót és a két fajta sajtot (a reszelt sajtot még tegyük félre).
  6. A kifőtt tésztát öblítsük le hideg vízzel, majd keverjük bele a korábban elkészített paradicsomos szószba.
  7. Az ízesített tésztát tegyük egy hőálló tálba és szórjuk meg a zsemlemorzsával és a félretett reszelt pecorinóval.
  8. Süssük a kemencében 10-15 percig.