Ínycsiklandó, zamatos és laktató vegetáriánus fogás. Gombaszósszal, vegán barnamártással vagy áfonyaszósszal meglocsolva az igazi!

Vad rizzsel töltött grillezett sütőtök

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: 3

Vad rizzsel töltött grillezett sütőtök

írta: Broil King Magyarország

Hozzávalók:

  • 200 g vadrizs
  • 7,5 dl zöldséges alaplé
  • 4 db kisebb sütőtök
  • 2 ek repceolaj
  • 4 fej salottahagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5 marék mángold
  • 3 ek tökmag
  • 3 ek friss bazsalikom
  • 2 ek gránátalma mag
  • 60 g feta sajt
  • 2 ek rostos narancslé
  • 1 ek olívaolaj
  • ízlés szerint friss csíra

Elkészítés:

  1. Kapcsoljuk be az oldalégőt és öntsük a zöldséges alaplevet egy közepes lábasba, majd tegyük fel főni a vad rizst. Fedjük le és alacsony hőmérsékleten gőzölje 45 percig.
  2. Közepes/magas hőmérsékleten melegítsük elő a grill készüléket a Broil King öntöttvas rostélyokkal együtt.
  3. Ha bemelegedett a grill, akkor a rostélyok alatt állítsuk alacsony hőfokra az égőket, a másik oldalon hagyjuk közepes/magas teljesítményen a közvetett grillezéshez.
  4. A sütőtökökre csepegtessünk egy kis olajat, sózzuk és borsozzuk őket, majd helyezzük fel a rostélyra az egyenes oldalukkal lefelé.
  5. Süssük meg a tököket 45-55 perc alatt.
  6. 25-30 perc után ellenőrizzük a sütőtököt: ha barnás, karamellizált a felülete, akkor fordítsuk meg és süssük további 25 percig.
  7. Eközben készítsük elő a többi hozzávalót: tisztítsuk meg és vágjuk fel a hagymákat, fokhagymát, morzsoljuk össze a fetát, vágjuk fel a zöldfűszereket.
  8. Egy nagyobb serpenyőben, közepes hőmérsékleten a repceolajon 3-4 perc alatt pirítsuk üvegesre a hagymát.
  9. Ezután adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a darabolt mángoldot, majd pirítsuk össze őket további 2-3 percen keresztül.
  10. Egy nagy tálban keverjük össze a vad rizst a hagymás mángolddal.
  11. Adjuk a keverékhez a pirított tökmagot, a friss bazsalikomot, a gránátalmamagokat is és a morzsolt fetát is.
  12. Ízesítsük a tölteléket narancslével, rostos naranccsal, ízlés szerint sóval, borssal és adjunk hozzá egy kevés olívaolajat.
  13. Helyezzük a kész grillezett sütőtököket egy nagyobb tálra és töltsük meg őket a rizses-zöldséges keverékkel.
  14. Díszítsük az elkészült fogást csírákkal és már tálalhatjuk is az ínycsiklandó vegetáriánus ételt, mely még a húsimádókat is el fogja varázsolni.