- írta: Peitli Csilla
Ha vegetáriánus ételekben gondolkozunk, szinte első körben jut eszünkbe India, és ha India, akkor curry. Sokan tartanak tőle, de fűszerességével könnyen megszerethető fogásokat találunk.
Zölborsós burgonya curry Broil King Imperial gázgrillben
írta: Billege Andras
Hozzávalók:
- 1 kg Burgonya
- 4 db vöröshagyma
- 0,5 kg zöldborsó
- 3 gerezd fokhagyma
- 50 g curry por
- 20 g Római kömény
- 20 g Kurkuma
- 1 doboz kókusztej
Elkészítés:
Az Imperial gázgrillt 170 fokra felfűtöm. a tisztított vajat egy tepsibe teszem és megpirítom rajta a nagy kockákra vágott hagymát. Amikor a hagyma üveges, hozzá adom a szintén kockára vágott burgonyát és néhány percig együtt pirítom a hagymával és a fűszerekkel. Felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje a burgonyát és nagyjából 40 percig sütöm együtt őket. Ezután hozzá adom a zöldborsót és a kókusztejet, majd még 15 percig sütöm, hogy a borsó megpuhuljon és az ízek teljesen összeérjenek a kókusztejjel.
Akkor tökéletes, ha a burgonya nem fő szét, mégis a kockák közepe szinte krémes.