Fűszeres változat a hagyományos sültkrumpli helyett.

Zöldfűszeres grillezett burgonya

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 1

Zöldfűszeres grillezett burgonya

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 db krumpli
  • 1 kk só
  • 1 kk bors
  • 2 ek fokhagyma por
  • 2 ek zöldfűszerkeverék
  • 100 ml olaj

Elkészítés:

  1. A burgonyákat hámozzuk meg és vágjuk nagyobb hasábokra.
  2. Tegyük fel főzni körülbelül 10 percre. Fontos, hogy maradjon kemény vagyis al dente, mert még grillezni fogjuk. Főzés után terítsük ki, hogy megszáradhasson.
  3. Közben melegítsük elő a grill közepes/magas hőfokra.
  4. Egy tálkában keverjük össze a sót, borsot és fokhagyma port.
  5. Öntsük hozzá az olajat, majd forgassuk bele ebbe a fűszeres olajba a krumplit.
  6. Tegyük fel a grillre sülni, amíg szépen meg nem pirul. Egyszer fordítsuk meg.
  7. Amikor már aranybarna a burgonya, az olajos keverékhez adjuk hozzá a zöldfűszereket és locsoljuk meg vele a krumplit.
  8. Azonnal tálaljuk.