A kapor és a chili meglepő életet visz az édeskés ízvilágú kukoricába. Köretnek és uzsonnának is jó választás.

Chilis-kapros grill kukorica

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 2

Chilis-kapros grill kukorica

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 10 cső kukorica
  • 1,5 kk chili por
  • 60 g feta sajt
  • 120 ml majonéz
  • 120 ml tejföl
  • 1 ek friss kapor
  • 2 ek lime lé
  • 3 g só
  • 3 g bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. A tejfölt keverjük össze a majonézzel, a lime lével, a sóval, a borssal és az apróra vágott kaporral.
  3. A kukoricát tegyük leolajozott rácsokra és süssük 10-12 percig, amíg minden oldalát megkapja a hőt. Időnként forgassunk rajta egyet, hogy egyenletesen sülhessen.
  4. A rácsokról levett kukoricát forgassuk bele a majonézes keverékre, majd szórjuk meg a morzsolt sajttal és a chili porral.