Grillen készített chips remek parti rágcsálnivaló vagy köret húsok mellé.

Fokhagymás és zöldfűszeres krumpli chips

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: 3

Fokhagymás és zöldfűszeres krumpli chips

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 2 db burgonya
  • 2 db édesburgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek olívaolaj
  • 3 ek friss petrezselyem
  • 1 kk só
  • 1 kk bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grill közepes/magas hőfokra.
  2. A krumplikat vágjuk vékony szeletekre.
  3. Sós vízben vagy mikróban főzzük elő a krumplikat félpuhára.
  4. Hagyjuk őket kihűlni, majd 1 evőkanálnyi olajjal kenjük le őket és sózzuk, borsozzuk őket.
  5. Mehetnek fel a grillre oldalanként 2-3 percre, hogy teljesen megpuhuljanak és szépen megpiruljanak.
  6. Közben a maradék olajat keverjük ki a zúzott fokhagymával és az aprított petrezselyemmel.
  7. Amikor a krumplik elkészültek tegyük őket egy nagy tálba és öntsük rájuk az ízesített olajat.
  8. Forgassuk össze az egészet és tálalás előtt még ízlés szerint sózhatjuk egy kicsit.