Az egészségtelen chipsekkel ellentétben az édesburgonya igazi vitaminbomba. Ha egészséges finomságra vágyik az esti összejövetelhez vagy tévézéshez, ez az önnek való recept.

Füstölt édesburgonya

Elkészítési idő: 65 perc
Nehézség: 3

Füstölt édesburgonya

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 3 db édesburgonya
  • 1 ek olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk chili
  • 3 ek füstölt paprika por
  • 1 ek cider ecet
  • fél kk oregánó
  • 1 kk só
  • 1 csipet cukor
  • 80 ml víz

Elkészítés:

  1. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és keverjük addig, amíg elő nem jön az illata.
  2. Ekkor adjunk hozzá minden mást is, az édesburgonya kivételével. Keverjük el a pácot, majd főzzük gyenge lángon (alacsony/közepes hőfok) további 10 percig. Hűtsük ki.
  3. Füstölő dobozba tegyünk 1 marék almafa chipset, és tegyük fel a grillre.
  4. Amikor elkezd füstölni, a hasábokra vágott krumplit kenjük le a mártással, és tegyük fel a grillre.
  5. Alacsony hőfokon füstöljük a krumplit, időnként megforgatva, 45 percig, vagy amíg teljesen megpuhul.
  6. Avokádós vagy tejfölös mártogatóssal tálaljuk.