Füstös ízű mártogatós, ami akkor hozza a legjobb formáját, ha pirított kenyérrel vagy pitával tálaljuk. Igény szerint azonban akár húsok mellé, szószként is megállja a helyét, például grillezett csirkéhez is ideális.
Füstölt padlizsán mártogatós
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 2 db padlizsán
- 1 gerezd fokhagyma
- 120 ml görög joghurt
- 5 g chili pehely
- 2 ek olívaolaj
- 5 g só
- 7 g menta
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
- A padlizsánt vágjuk ketté, majd a forró grillre tegyük fel sülni, héjukkal lefelé.
- Időnként megforgatva őket, süssük a padlizsánt 20-25 percig. Amikor kívülről már láthatóan megsült és belülről puha, kissé összeesős lesz a padlizsán húsa, vegyük le a grillről és hűtsük egy deszkán.
- Amikor kihűlt a héjáról szedjük le a padlizsán húsát, és egy aprítóban keverjük össze a zúzott fokhagymával, a joghurttal, a chili pehellyel, az olajjal, a sóval és az apróra vágott mentával.
- Amikor összeállt a mártogatós kínáljuk tálkában, egy kevés olajjal és mentával meghintve.