Füstös ízű mártogatós, ami akkor hozza a legjobb formáját, ha pirított kenyérrel vagy pitával tálaljuk. Igény szerint azonban akár húsok mellé, szószként is megállja a helyét, például grillezett csirkéhez is ideális.

Füstölt padlizsán mártogatós

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: 3

Füstölt padlizsán mártogatós

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 2 db padlizsán
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 120 ml görög joghurt
  • 5 g chili pehely
  • 2 ek olívaolaj
  • 5 g só
  • 7 g menta

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
  2. A padlizsánt vágjuk ketté, majd a forró grillre tegyük fel sülni, héjukkal lefelé.
  3. Időnként megforgatva őket, süssük a padlizsánt 20-25 percig. Amikor kívülről már láthatóan megsült és belülről puha, kissé összeesős lesz a padlizsán húsa, vegyük le a grillről és hűtsük egy deszkán.
  4. Amikor kihűlt a héjáról szedjük le a padlizsán húsát, és egy aprítóban keverjük össze a zúzott fokhagymával, a joghurttal, a chili pehellyel, az olajjal, a sóval és az apróra vágott mentával.
  5. Amikor összeállt a mártogatós kínáljuk tálkában, egy kevés olajjal és mentával meghintve.