Egyszerű, de ízekben nagyon gazdag zöldséges köret brokkolival, naranccsal és szójával!
Grillezett brokkoli édes szójaszósszal és naranccsal
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 250 g brokkoli
- 2 db narancs
- 2 ek olívaolaj
- 3 ek barna cukor
- 3 ek szójaszósz
- 1 ek fekete és fehér szezámmag
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 kk bbq szósz
- 120 g mézes, pörkölt mogyoró
- 1 kk piros paprika pehely
Elkészítés:
- Melegítsük elő a kamado grillt 200˚C-ra.
- Tegyük be a félhold reflektort.
- Egy tálkában keverjük össze az olívaolajat a cukorral, a szójaszósszal, a szezámmaggal és az aprított fokhagymával.
- A brokkolit szedjük rózsáira és locsoljuk meg a BBQ szósszal.
- Ezután tegyük fel a brokkolikat a grillre, a reflektor kő fölé és locsoljuk rájuk a korábban elkészített pácot. (Mehet még rá egy kevés BBQ szósz is az extra ízhatás kedvéért.)
- Pirítsuk a brokkolikat 10 percig zárt tető alatt, amíg szépen meg nem puhulnak és pirulnak.
- Közben szedjük gerezdekre a narancsot és vágjuk le róluk a fehér részt.
- Törjük durvára a mogyorót.
- Amikor elkészült a brokkoli, tegyük egy nagyobb tálba.
- Adjuk hozzá a narancs gerezdeket, szórjuk meg a mogyoróval és a paprika pehellyel.
- Azonnal tálalhatjuk is!