A pácolt marhahús brokkolival önmagában is egy teljes értékű étel, amit fél óra alatt is elkészíthetsz!
Grillezett brokkoli és marhahús nyárs
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 450 g marhahús
- 1 db brokkoli
- 80 ml szójaszósz
- 60 g barna cukor
- 1 db lime leve
- 1 kk gyömbér por
- 2 ek olívaolaj
- fél kk bors
Elkészítés:
- Melegítsd elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- Egy kisebb edényben keverd össze a szójaszószt, a barna cukrot, a lime levét és a gyömbérport.
- A falatnyi darabokra vágott marhahúst pácold be, ügyelve arra, hogy mindenhol egyformán érje a szósz a húst.
- Amíg melegszik a grill, hogy pihenni a húst a hűtőben, de akár előző nap is előkészítheted, hogy egész éjszaka pihenhessen.
- Egy másik edénybe tedd a rózsáira szedett brokkolit és öntsd le az olajjal. Jól olajozd be mindenhol.
- Amikor eleget pihent a hús és a grill is elérte a kellő hőfokot, készítsd el a nyársakat. A húst és a brokkolit felváltva húzd fel a nyársra, majd borsozd meg őket ízlés szerint.
- A grillen 8-10 perc alatt süsd készre a nyársat. Két percenként forgass rajtuk egyet.
- Tálaláskor nyomhatsz rájuk még egy kevés lime vagy citrom lét.