A pácolt marhahús brokkolival önmagában is egy teljes értékű étel, amit fél óra alatt is elkészíthetsz!

Grillezett brokkoli és marhahús nyárs

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: 4

Grillezett brokkoli és marhahús nyárs

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 450 g marhahús
  • 1 db brokkoli
  • 80 ml szójaszósz
  • 60 g barna cukor
  • 1 db lime leve
  • 1 kk gyömbér por
  • 2 ek olívaolaj
  • fél kk bors

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. Egy kisebb edényben keverd össze a szójaszószt, a barna cukrot, a lime levét és a gyömbérport.
  3. A falatnyi darabokra vágott marhahúst pácold be, ügyelve arra, hogy mindenhol egyformán érje a szósz a húst.
  4. Amíg melegszik a grill, hogy pihenni a húst a hűtőben, de akár előző nap is előkészítheted, hogy egész éjszaka pihenhessen.
  5. Egy másik edénybe tedd a rózsáira szedett brokkolit és öntsd le az olajjal. Jól olajozd be mindenhol.
  6. Amikor eleget pihent a hús és a grill is elérte a kellő hőfokot, készítsd el a nyársakat. A húst és a brokkolit felváltva húzd fel a nyársra, majd borsozd meg őket ízlés szerint.
  7. A grillen 8-10 perc alatt süsd készre a nyársat. Két percenként forgass rajtuk egyet.
  8. Tálaláskor nyomhatsz rájuk még egy kevés lime vagy citrom lét.