Friss, ízekben gazdag saláta, amely ősszel is segít megőrizni a kiegyensúlyozott tőlálkozást.

Grillezett cikória feta sajttal

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 2

Grillezett cikória feta sajttal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 3 ek olívaolaj
  • 1 ek balzsamecet
  • 1 ger fokhagyma
  • 1 tk rozmaring
  • 4 db cikória
  • 3 ek feta sajt
  • 60 g pisztácia
  • 60 g szárított gyümölcs
  • 3 g só

Elkészítés:

  1. Egy edényben keverjük össze az olívaolajat, a balzsamecetet, a zúzott fokhagymát, a rozmaringot és a sót. Igény szerint egy kevés bors is mehet bele.
  2. A cikóriát vágjuk félbe, majd tegyük bele az előbb készített mártásba, és juttassunk mindenhova a pácból.
  3. Melegítsük elő a grill közepes hőfokra, majd enyhén olajozzuk be a rácsokat.
  4. Tegyük a cikóriát a grillre, és oldalanként süssük 3-5 percig a darabokat attól függően, hogy milyen vastag a zöldség.
  5. Amikor már kellően megpuhult és a grilljelek is szépen kirajzolódtak vegyük le a grillről a cikóriát és tegyük tányérokra.
  6. Egy kis edényben keverjük össze a szárított gyümölcsöt (cseresznye péládul remek választás), a pucolt pisztáciát és az összemorzsolt feta sajtot.
  7. A tányérokra szedett ciküriát ezzel a keverékkel szórjuk meg, és azonnal tálalhatjuk.