Grillezett édesburgonya

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: 2

Grillezett édesburgonya

írta: SpaTrendOnline

Hozzávalók:

  • 5 db édesburgonya
  • 45 ml olívaolaj
  • 7 g kakukkfű
  • 4 ger fokhagyma
  • 3 g frissen őrölt bors
  • 7 g só

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsd elő 200 °C-ra.
  2. Az édesburgonyát hámozd meg és vágd fel falatnyi darabokra.
  3. Egy edényben keverd össze a felaprított burgonyát az olívaolajjal, a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel. Ügyelj rá, hogy a fűszerek egyenletesen fedjék be a krumpli felszínét.
  4. Helyezd a krumplit egy sütőlapon vagy egy edényben a grillre, és néhányszori mozgatás mellett süsd puhulásig. Ez a krumplidarabok méretétől függően 20-30 percet vesz igénybe.
  5. A frissen kisült édesburgonyát azonnal tálald. Ekkor még megszórhatod friss rozmaringgal és kakukkfűvel.


Extra tippek:

  • Az édesburgonya sütéséhez használt felületet nem szükséges külön beolajozni, pont elég a leragadásmentes sütéshez az a mennyiség, amelyet előkészítés közben öntesz a burgonyára.
  • A burgonya olajozásához használhatsz zárható zacskót is, amibe beleöntve a hozzávalókat, nem kell összepiszkolnod a kezed. A módszer tiszta és gyors keverést tesz lehetővé.
  • A burgonya édes íze kiválóan ellensúlyozható egy kis sós hozzávalóval: az elkészült köretet szórd meg összemorzsolt feta sajttal.

 A burgonya sütéséhez használj rozsdamentes grillkosarat!