Az édesburgonya egészséges, finom és trendi köret, amit házi készítésű zöld szósszal készíthetsz.

Grillezett édesburgonya egyerűsített chimichurri szósszal

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: 3

Grillezett édesburgonya egyerűsített chimichurri szósszal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 db édesburgonya
  • extra szűz olívaolaj
  • ízlés szerint fokhagymás fűszerkeverék
  • 2 ek tökmag
  • 5 ek koriander zöldje
  • 3 ek ecet
  • 3 ek olaj
  • 80 ml víz
  • 20 g Don Marco's Toskana speciális grill fűszerkeverék
  • 5 ml citromlé

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. Tegyünk fel egy nagy lábas sós vizet a grillre, majd amikor már forr, tegyük bele a hosszában félbevágott (nagyobb darabokat vághatjuk négybe) édesburgonyákat.
  3. Gyöngyözve főzzük 20 percig, amíg a villát már könnyen bele tudjuk szúrni.
  4. Öntsük le a vizet és itassuk le a felesleges nedvességet a krumplikról.
  5. Hevítsük egy kicsit magasabb hőfokra a grillt, majd a hasábokra vágott krumplikat tegyük fel egy alufóliára vagy sütőtálcára.
  6. Villával kicsit lapítsuk le a szeleteket, majd locsoljuk meg a szűz olívaolajjal és szórjuk meg a fokhagymás fűszerkeverékkel.
  7. Grillezzük pirulásig a krumplikat.
  8. Szórjuk mellé a tökmagot is, hogy szépen megpiruljanak.
  9. Amíg sülnek, addig a koriander zöldet, az olajat, az ecetet, a Don Marco's Toskana speciális grill fűszerkeveréket és a citromlét tegyük egy aprítóba és dolgozzuk össze chimichurrinak.
  10. Az édesburgonyákat a chimichurrival és a lepirított tökmaggal megszórva kínáljuk.