Az édesburgonya egészséges, finom és trendi köret, amit házi készítésű zöld szósszal készíthetsz.
Grillezett édesburgonya egyerűsített chimichurri szósszal
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 4 db édesburgonya
- extra szűz olívaolaj
- ízlés szerint fokhagymás fűszerkeverék
- 2 ek tökmag
- 5 ek koriander zöldje
- 3 ek ecet
- 3 ek olaj
- 80 ml víz
- 20 g Don Marco's Toskana speciális grill fűszerkeverék
- 5 ml citromlé
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- Tegyünk fel egy nagy lábas sós vizet a grillre, majd amikor már forr, tegyük bele a hosszában félbevágott (nagyobb darabokat vághatjuk négybe) édesburgonyákat.
- Gyöngyözve főzzük 20 percig, amíg a villát már könnyen bele tudjuk szúrni.
- Öntsük le a vizet és itassuk le a felesleges nedvességet a krumplikról.
- Hevítsük egy kicsit magasabb hőfokra a grillt, majd a hasábokra vágott krumplikat tegyük fel egy alufóliára vagy sütőtálcára.
- Villával kicsit lapítsuk le a szeleteket, majd locsoljuk meg a szűz olívaolajjal és szórjuk meg a fokhagymás fűszerkeverékkel.
- Grillezzük pirulásig a krumplikat.
- Szórjuk mellé a tökmagot is, hogy szépen megpiruljanak.
- Amíg sülnek, addig a koriander zöldet, az olajat, az ecetet, a Don Marco's Toskana speciális grill fűszerkeveréket és a citromlét tegyük egy aprítóba és dolgozzuk össze chimichurrinak.
- Az édesburgonyákat a chimichurrival és a lepirított tökmaggal megszórva kínáljuk.