Különleges ízharmónia jellemzi ezt a látványos előételt, ami, bár bonyolultnak tűnik, nagyon egyszerűen elkészíthető.

Grillezett endívia feta sajttal

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 2

Grillezett endívia feta sajttal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 db endívia
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 ek balzsamecet
  • 2 kk friss rozmaring
  • negyed kk só
  • negyed kk bors
  • 30 g pisztácia
  • 50 g szárított cseresznye
  • 3 ek feta sajt
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  2. Egy kisebb edényben keverjük össze az apróra vágott fokhagymát az olajjal, a balzsamecettel, a rozmaringgal és a sóval, borssal.
  3. Ebben a pácban forgassuk meg a félbevágott endíviákat és hagyjuk, hogy beszívja az aromákat.
  4. Amikor a grill felmelegedett, az endíviákat tegyük fel a grillre és süssük először 5, majd fordítás után még 3 percig.
  5. Amikor megpuhul a saláta és megjelennek a grilljelek is, akkor vegyük is le a grillről.
  6. Tányérokra rendezzük az endíviákat, majd szórjuk meg az aprított pisztáciával, cseresznyével és morzsoljuk a tetejükre a feta sajtból.
  7. Azonnal tálalhatjuk is.